Plazmoterapia este o metodă inovatoare de tratament injectabil şi eficient pentru întinerirea şi regenerare a ţesuturilor.

Plazmoterapia sau metoda PRP- este o metodă de injectare în ţesuturi a plazmei îmbogăţite cu trombocite în zona problematică (piele, pielea capului, articulaţii). Trombocitele conţin factorul de creştere, ce raspunde nu numai de coagularea sîngelui ci şi de regenerarea şi înoirea ţesuturilor. Cu întroducerea plazmei în piele se porneşte procesul de autorestabilire, producerea elastinei, colagenului şi propriului acid hialuronic, se formează vase sangvine noi. Plazma obţinută este o concentraţie nemaipomenită de hormoni, proteine şi vitamine, care în complex cu factorul de creştere ce este produs de trombocite stimulează procesele de regenerare şi întinerire a ţesuturilor.

Plazmoterapia - este o metodă injectabilă superficială, în timpul căreia subcutanat pacientului se întroduce substanţa activă primită din plazma proprie a pacientului. Plazma se primeşte din sîngele propriu a pacientului prelucrat într-o centrifugă specială. Această plazmă se întroduce subcutanat(sub piele) la o adîncime pînă la 3 mm. Pentru obţinerea unii efect maxim este nevoie de 4-5 proceduri cu interval între ele de 7-10 zile.

Indicaţii pentru plazmoterapia:

    • Uscăciunea şi pierderea elasticitaţii pielii ,reducerea ridurilor
    • acnee(erupţii cutanate), tratamentul cicatricilor postacneice
    • alopeţiie(căderea părului)
    • restabilirea pielii după arsuri de diferite etiologii şi pilinguri
    • tratamentul cicatricilor şi vergeturilor (striilor)
    • traume a articulaţiilor şi ţesuturilor moi
    • artrite şi artroze gradul I şi II, bursite, tendinite
    • osteohondroze
    • pinten calcaneu
    • hernii discale

Plazmoterapia în tricologie( afecţiuni a părului )- o metodă ce include în sine o serie de injectări intracutanat în regiunea piloasă a capului. Ajungînd în straturile profunde a pielii plazma activează procesele de creştere a foliculului pilos şi stopează procesul de alopeţie (chilie). Odată cu creşterea proceselor de regenerare are loc înlaturarea seboreei, înlaturarea excesivă a stratului de grasime şi uscaciunea firului de par.

Plazmoterapia articulaţiilor - este capabil nu numai de înlaturarea durerilor, inflamaţiei si îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor dar şi creşte procesul de restabilire a cartilajului.Pentru stimularea proceselor de regenerare a ţesuturilor articulare se întroduce plazmă doar în regiunea articulaţiei afectate. Acelaş proces similar are loc şi în regiunea oricărei traume: factorul de creştere eliberat de trombocite face ca ţesuturile să regenereze şi să se înoiasca. Celulele în locul traumei se multiplică şi în scurt timp în locul leziunii, zgîrîieturii nu ramîne urmă de leziune. Acelaş proces este şi la întroducerea plazmei în articulaţie - factorul de creştere ,,trezeşte “celulele cartilajului pentru a fi restabilit.

Astfel microtraumele se regenereaza, suprafaţa articulaţiei devine netedă şi are loc chiar şi restabilirea structurii osoase. Efectul plazmoliftingului apare foarte repede. Timp de 30 minute după întroducerea plazmei durerile se micşorează şi peste o scurtă durată de timp pacientul observă că articulaţia este mai mobilă. La un curs de 3-5 proceduluri articulaţia se restabileşte : dispar durerile, inflamaţia, se restabileşte mobilitatea articulaţiei şi din nou se produce lichid sinovial în cantitate normală. Efectuarea la timp a tratamentului cu plazmolifting des duc la evitarea operaţiilor.

Procedura de plazmoterapia este o metodă inofensivă deaoarece se întroduce plazma personală a pacientului şi este total compatibilă fără efecte adverse. Sunt excluse reacţiile alergice şi adverse, dependenţă şi intoleranţă.

Contraindicaţii:

    • Perioada de graviditate şi alăptare
    • infecţii şi viroze acute
    • oncologie
    • afecţiuni a sistemului sangvin